deomises@gmail.com [skype i correu]
deomises@hotmail.com [correu]
Lluís Servé Galan [facebook]
@
deomises [twitter]

2/5/13

Mètodes [3r Concurs de Relats Brevíssims Mandarin Oriental]



La notícia, llegida de casualitat en els titulars de tots els diaris del quiosc del barri, la reconforta i l'acompanya durant una bona estona. Veure que, de nou, la gastronomia catalana és capdavantera al món gràcies al Celler de Can Roca l'enorgulleix més del que sabrà expressar o justificar. No sap res dels seus mètodes de treball ni de les seves condicions o limitacions, si és que els té. I, inclús, ni tan sols sabria on ubicar-lo exactament. Encara que se sent lligada a aquesta terra, malgrat ser filla d'extremenys. De vegades no cal un motiu extraordinari, sols l'amor més sincer. El mateix sentiment que posa dia rere dia en els àpats que cuina per a la seva família, sobretot perquè les retallades i l'augment de les contribucions per part del Govern no es notin a l'economia domèstica que la sustenta.

Paciència (o Hieràtica)


Parets amb frases
Per al demà altruista,
Per a l'insomni,
Com el mur que separa
El Paradís de l'Hades.

Superfície tímida

[un modest seguiment a les paraules d'Anna Sant i Ana]




[Cus la mar a la sang
rere els vidres
les muntanyes
enfosqueixen l'horitzó
Bon dia
de lluny estant sóc nàufrag
que estima la mar]
I les onades
I la vida també.
Com un supervivent
Dels somnis
Que llaura extenses
Superfícies d'aigua,
En vetlla, callant
Suplicis i fuetades,
Enfonsant-se
I tornant a bracejar,
Devorant engrunes
D'instants fugaços
A cremadent,
Mentre la llum
Exhala un
bona nit
Ple de timidesa...




**[la part d'Anna Sant i Ana queda entre claudàtors i ben diferenciada]