deomises@gmail.com [skype i correu]
deomises@hotmail.com [correu]
Lluís Servé Galan [facebook]
@
deomises [twitter]

13/5/15

Idòlatra (o Tènue làmpada)[#viernescreativo]

 


Saps? Avui he tornat a somniar que t'esperava, que rellegia els volums de poemes d'aprenentatge que havies enquadernat amb cobertes de color granat, símil pell. Hi ha la força de la rebel·lia adolescent en aquells poemes, i t'hi identifico. T'he esperat amb la túnica blau marí, la que calia vestir per ubicar millor els hexàmetres que t'entestaves a escriure en ple segle XX. Però qualsevol et deia que els temps havien canviat...

Saps? Avui he encès novament la làmpada tènue al capdamunt de la volta, construïda amb perícia medieval i roques ancestrals, igual que la Biblioteca que empara aquells llibres més mutables. Els que llegies en l'hermetisme més extrem, en el silenci més sepulcral possible. Com si la quiromància i la literatura s'haguessin agermanat, arraïmat amb la teva ànima feblement resistent. I, tot i saber la teva absència, les passes ressonaven en llurs pàgines.

Saps? Avui he comptat un a un els exemplars obtinguts en la recerca malaltissa del Llibre Únic, el més perfecte que s'hagi pogut idear i imprimir, aquesta perquisició que et llastava l'existència mentre les lleixes esdevenien murs, els llibres es metamorfosaven en graons per apropar-te al vertigen de l'abisme, el mateix precipici que va saber embruixar-te i engolir-te, mentre jo m'acontento a haver-me convertit en idòlatra teva, germà, amic, Poeta, en espectre.