deomises@gmail.com [skype i correu]
deomises@hotmail.com [correu]
Lluís Servé Galan [facebook]
@
deomises [twitter]

9/4/10

Ànima intrèpida (Una proposta per a Relats conjunts)

L'home resta pensatiu. És el xa Khusrau i avui ha sabut amb proves fefaents i tangibles que el seu jurament de lleialtat a Baber ha estat un error. Perquè la seva aliança no podia ser trencada ni violada sota qualsevol pretext. I amb sang van signar els documents que el lligaven a la voluntat de Baber, el guerrer més intrèpid i el més valerós del món conegut.

Però el xa Khusrau no és un covard ni s'ha fet enrere mai presa del pànic. Ans al contrari, sempre ha acatat les ordres i les conseqüències de les seves decisions. També en els moments difícils. Com el que se li presenta en el dia d'avui, perquè la guerra ha acabat fa menys de mitja lluna. I no hi ha combats ni enemics preparats per atacar-los. Però el jurament de fidelitat encara és vigent, i ho sap.

L'home resta pensatiu, afaitat, perfumat i abillat amb les millors gales que han sabut trobar a les terres conquerides, perquè, mentre duri la pau, el xa Khusrau sigui la persona més cobdiciada i desitjada entre les pertinences de Baber, que l'ha nomenat favorit del seu harem.

Relats conjunts