deomises@gmail.com [skype i correu]
deomises@hotmail.com [correu]
Lluís Servé Galan [facebook]
@
deomises [twitter]

1/2/15

Intempèrie (o Ímpetu d'adolescència)[63a Crida de VullEscriure]

Esbufega i prega perquè la canalla mengi ràpid i marxi lluny i la deixi tranquil·la. També perquè ell, que avui tampoc no li agrairà el dinar, s'arrepapi i faci una becaina d'allò més reparadora. Els observa, murris i afamats. Des de la seva perspectiva, veu que la parella ja no rutlla. Hi ha retrets i indirectes, mirades de menyspreu. Ha arribat el moment que no reconeix els seus propis fills, que emulen el gandul del pare. Ell, que no fa res més que exhibir-se i dropejar. I es troba a la intempèrie, desemparada inclús, del que creia que era el seu clan. Se sent entre desconeguts, aliens a ella mateixa, que no sap ben bé d'on han vingut.

Exhala novament, rosegada pel desassossec de qui s'impacienta, descol·locada. Encara li resta l'esperança de l'escapada quan tots s'han descuidat. Quan torna a ser ella i aquestes alenades d'aire fresc li eixamplen els pulmons i, per consegüent, li il·luminen la grisor de la rutina, que és la vida d'un temps ençà. Ho nota. Havia caigut en barrina i es trobava en un bucle que la xuclava. Uns ulls pregons van ajudar-la a sortir d'aquell pou fosc de moure's d'esma, com un arbre al bres del vent. Ell fou tan oportú que avui encara li sembla viure un somni. També li fa respecte anomenar-lo amant. Però és clandestí. Quin altre nom té aquest tipus d'amor? Perquè l'estima, s'estimen. No s'ha atrevit a confessar-ho però li ho transmet amb mirades furtives, de caçadora i de maula.

Suporta estoicament la cançoneria diària del dinar abundant, perquè el premi és enorme, i s'ho prenen com un repte: aconseguir veure's sense que siguin descoberts. Les males llengües i els orígens diferents, per molt que diguin que són cosins llunyans... La fressa dels més petits, jugant, quasi inaudible i els lleus roncs, que han començat, li indiquen que ja pot absentar-se sense cap perill. Corre, amb ímpetu d'adolescència, cap a la sabana, on l'espera el guepard. Almenys ell li té més sensibilitat i atencions que el rei de la selva, expert en espantar mosques amb la cua, mentre dorm.

1 comentari:

deomises ha dit...

Intemperie (o Ímpetu de adolescencia)

Resopla y ruega que los pequeños coman rápido y se marchen lejos y la dejen tranquila. También que él, que tampoco hoy le agradecerá la comida, se obille y haga una siesta de lo más reparadora. Los observa, callados y hambrientos. Desde su perspectiva, ve que la pareja ya no funciona. Hay reproches e indirectas, miradas de desprecio. Ha llegado el momento en el que no reconoce a sus propios hijos, que emulan al vago del padre. Él, que no hace más que exhibirse y holgazanear. Y se encuentra a la intemperie, desamparada incluso, de lo que creía que era su clan. Se siente entre desconocidos, ajenos a ella misma , que no sabe muy bien de dónde han venido.

Exhala nuevamente, roída por el desasosiego de quien se impacienta, descolocada. Aún le queda la esperanza de la escapada cuando todos se han despistado. Cuando vuelve a ser ella y estas bocanadas de aire fresco le ensanchan los pulmones y, por consiguiente, le iluminan lo gris de la rutina, que es la vida de un tiempo a esta parte. Lo nota. Había caído en barrena y se encontraba en un bucle que la engullía. Unos ojos profundos la ayudaron a salir de ese pozo oscuro de moverse maquinalmente , como un árbol al mecerlo el viento. Él fue tan oportuno que hoy todavía le parece vivir un sueño. También le da respeto llamarlo amante. Pero es clandestino. ¿Qué otro nombre tiene este tipo de amor? Porque lo ama, se quieren. No se ha atrevido a confesarlo pero se lo transmite con miradas furtivas, de cazadora y felina.

Soporta estoicamente la cansera diaria de la comida abundante, porque el premio es enorme, y lo toman como un reto: conseguir verse sin que sean descubiertos. Las malas lenguas y los orígenes diferentes, por mucho que digan que son primos lejanos... El griterío de los más pequeños, jugando, casi inaudible y los leves ronquidos, que han comenzado, le indican que ya puede ausentarse sin ningún peligro. Corre, con ímpetu de adolescencia, hacia la sabana, donde le espera el guepardo. Al menos él le tiene más sensibilidad y atenciones que el rey de la selva, experto en asustar moscas con el rabo, mientras duerme.


d.