deomises@gmail.com [skype i correu]
deomises@hotmail.com [correu]
Lluís Servé Galan [facebook]
@
deomises [twitter]

26/2/15

Dècimes (o Fèretre)[Lliga de Microrelataires; J4]

Desperto en l'obscuritat absoluta i amb la fressa de vaixella esmorteïda per la porta tancada de l'habitació. Imagino l'hora, perquè el meu cos segueix essent un rellotge, mentre l'olor de cafè acabat de preparar m'arriba al nas. Imagino també la dona feinejant a la cuina, la visualitzo. En breu, vindrà amb la safata de l'esmorzar i evitarà el frec de la meva mà lívida en dècimes de segon. Com si es tractés de la d'un empestat. M'enumerarà el menú d'aquest matí amb la modulació monòtona, de desgana. I, per compromís, m'ajudarà a engolir aquell àpat amb celeritat, absent de diàleg perquè, tot seguit, em deixi sol de nou, amb el televisor inútilment encès.

Sé que ho fa amb malícia, i no li costaria res sintonitzar l'emissora de ràdio que m'agrada. L'adversitat l'ha refredada, també ho sé, i ara es troba lligada a un llast per un sagrament en què encara hi creu, amb visible fariseisme. Mentrestant, i gràcies a les meves cabòries, passaré les següents hores en l'obscuritat absoluta, privat de visió per un glaucoma, i imaginaré la propera safata que em porti, postrat al llit, com un mort en vida dins del fèretre, amb els ulls inútilment oberts.

2 comentaris:

deomises ha dit...

Décimas (o Féretro)


Despierto en la oscuridad absoluta y con el ruido de vajilla amortiguado por la puerta cerrada de la habitación. Imagino la hora, porque mi cuerpo sigue siendo un reloj, mientras el olor a café recién preparado me llega a la nariz. Imagino también a mi mujer faenando en la cocina, la visualizo. En breve, vendrá con la bandeja del desayuno y evitará el roce de mi mano lívida en décimas de segundo. Como si se tratara de la de un apestado. Me enumerará el menú de esta mañana con la modulación monótona, de desgana. Y, por compromiso, me ayudará a tragar aquella comida con celeridad, ausente de diálogo para que, a continuación, me deje solo de nuevo, con el televisor inútilmente encendido.

Sé que lo hace con malicia, y no le costaría nada sintonizar la emisora ​​de radio que me gusta. La adversidad la ha enfriado, también lo sé, y ahora se encuentra atada a un lastre por un sacramento en el que todavía cree, con visible fariseísmo. Mientras tanto, y gracias a mis preocupaciones, pasaré las siguientes horas en la oscuridad absoluta, privado de visión por un glaucoma, e ​​imaginaré la próxima bandeja que me traiga, postrado en la cama, como un muerto en vida dentro del féretro, con los ojos inútilmente abiertos.


d.

Anònim ha dit...

Qué triste....no creo q nadie se porte así con su pareja. Te añoro....