deomises@gmail.com [skype i correu]
deomises@hotmail.com [correu]
Lluís Servé Galan [facebook]
@
deomises [twitter]

16/1/15

Adolescència (o Quadrícules)(ARC a la ràdio)

La porta cedeix a la petita empenta. Ha quedat mal tancada en entrar-hi la darrera persona. Això em permet d'esquitllar-me dins del portal, a les fosques. És de matinada i fa fred. M'arrecero sota l'escala, on hi trobo un cotxet de nadó. Sense pensar-m'ho, estiro la roba i la faig servir de flassada. Estic cansada. He corregut durant mitja hora llarga en quadrícules; no sóc massa lluny de casa, ho sé. M'he escolat per la finestra de la meva habitació i he començat a córrer, tot just quan els llums del rebedor de casa dels pares s'han encès. El cor encara segueix desbocat, respiro amb dificultat i temo que algú em descobreixi i m'escridassi per haver entrat en una propietat privada i haver fet malbé allò que no és meu. Sóc rebel, rebeca, adolescent. Les hormones se sobreïxen del meu cos, en continu canvi. Un programa de desaparicions a la cadena estatal, que acapara audiència a dojo, o les lectures tampoc no m'ajuden a tranquil·litzar aquesta rebel·lia sense causa.

Si ara em preguntessin per quina raó m'he escapat de casa, no sabria què respondre. També desconec per què no m'he aturat en sentir el meu nom, quan la mare ha aparegut al porxo. L'he visualitzada, amb plantofes i bata, amb els ulls somnolents, neguitosa perquè ha escoltat una persiana que s'apujava en plena matinada i ha comprovat que el llit de la seva filla és buit. Tot i així, intento dormir. Les imatges, però, s'agrupen en el meu cap i em remouen. Serà llarga aquesta nit, igual que per als meus pares, que telefonaran als Mossos, alarmats i pensant el pitjor. És llépola una noia atractiva i de tendra edat per a les màfies... La roba, impregnada d'olors d'infant, em transporta a temps amb ulls i atencions només per a mi. Un reguitzell de records em deixa, sense adonar-me'n, el rostre banyat de llàgrimes. No sóc lluny de casa però sento vergonya d'haver comès aquest acte de nena malcriada. Em queixo per vici, amb el punt de vista de l'egoisme i de l'adolescència. Sóc covarda i no tardaré en tornar a casa.

1 comentari:

deomises ha dit...

Adolescencia (o Cuadrículas)


La puerta cede al mínimo empuje. Ha quedado mal cerrada al entrar la última persona. Esto me permite escabullirme dentro del portal, a oscuras. Es de madrugada y hace frío. Me cobijo bajo la escalera, donde encuentro un cochecito de bebé. Sin pensarlo, estiro la ropa y la uso de manta. Estoy cansada. He corrido durante media hora larga en cuadrículas; no estoy demasiado lejos de casa, lo sé. Me he colado por la ventana de mi habitación y he empezado a correr, justo cuando las luces del recibidor de casa de mis padres se han encendido. El corazón aún sigue desbocado, respiro con dificultad y temo que alguien me descubra y me sermonee por haber entrado en una propiedad privada y haber dañado lo que no es mío. Soy rebelde, rebeca, adolescente. Las hormonas se sobresalen de mi cuerpo, en continuo cambio. Un programa de desapariciones en la cadena estatal, que acapara audiencia a chorros, o las lecturas tampoco me ayudan a tranquilizar esta rebeldía sin causa.

Si ahora me preguntaran por qué me he escapado de casa, no sabría qué responder. También desconozco por qué no me he parado al oír mi nombre, cuando mi madre ha aparecido en el porche. La he visualizado con pantuflas y bata, con los ojos soñolientos, nerviosa porque ha escuchado una persiana que se subía en plena madrugada y ha comprobado que la cama de su hija está vacía. Aún así, intento dormir. Las imágenes, sin embargo, se agrupan en mi cabeza y me remueven. Será larga esta noche, al igual que para mis padres, que telefonearán a la policía, alarmados y pensando lo peor. Es golosa una chica atractiva y de tierna edad para las mafias... La ropa, impregnada de olores de bebé, me transporta a tiempos con ojos y atenciones sólo para mí. Un reguero de recuerdos me deja, sin darme cuenta, el rostro bañado de lágrimas. No estoy lejos de casa pero siento vergüenza de haber cometido este acto de niña malcriada. Me quejo por vicio, con el punto de vista del egoísmo y de la adolescencia. Soy cobarde y no tardaré en regresar a casa.


d.